Til eftertanke

Guldkronen

Gert Grube har sendt os dette eventyr om erantissen, der trods vintervejr og kolde vinde alligevel brød igennem sneen og den frosne jord. Læs eventyret til eftertanke...  

PASSIVITET ELLER AKTIVITET

Hvor er det kirkelige stof i vore medier?

og elektronisk forkyndelse og oplysning?

Skal vi bare sætte os tilbage i lænestolen?

Hvem gør hvad - hvor - og hvordan?

Passivitet vil blive katastrofalt fra november 2009, for da indføres digitalt tv her i landet. Det betyder, at man til den tid i samtlige danske husstande med en almindelig Tv-antenne kan modtage 24 danske stationer. DR og TV2 får et antal af disse kanaler stillet til rådighed, men de øvrige frekvenser udbydes på det frie marked. Pålidelige rygter vil vide, at mindst to amerikanske pinsekirker også vil byde ind på en dansk kanal. Det betyder, at man i alle danske hjem om cirka et år dagligt vil kunne modtage kristne tv-programmer på dansk - ikke produceret på evangelisk-luthersk baggrund, men med amerikansk pinsekirketeologi som basis.

Kan Den Danske Folkekirke leve med det?

Muligvis kunne den nye kirkeministerielle bestyrelsen for det nye ?folkekirken.dk? være det forum, hvor denne sag kan tages op.

I fire stifter (Ålborg, Viborg, Århus og Fyn) produceres og udsendes folkekirkelige tv-udsendelser på regionale og lokale tv-sendere. Disse produktioner kunne godt være springbrættet til at komme videre med en samlet folkekirke-løsning på landsplan.

Men der må snart handles!

 

Er det ikke på høje tid, at ansvarlige folkekirkefolk tager fat i denne sag, så kirken selv kan stå for og være ansvarlig for, hvilken kristen forkyndelse og oplysninger danskerne skal modtage på deres TV?

Ord til eftertanke

Tid er et gennemgående samtaleemne i dagens Danmark. Ligeledes bliver der også gang på gang stillet forslag om, hvordan vi bruger vores tid på den bedste måde. En tegner har fanget forskellige personer midt i "deres tid":